Коли все гладко: технологія біополірування бавовни

Екологічність у всьому — таких й схожих за змістом слоганів стало набагато більше зустрічатися в повсякденному житті. Багато людей звертають свій погляд у бік екологічності як продуктів, які вони їдять, так й речей, які вони купують собі та своїм близьким. Цим вибором вони захищають себе від різних хімікатів й також захищають навколишнє середовище, що теж дуже важливо, особливо в останні роки, коли природних катастроф трапляється все більше. І причиною служить діяльність людини, яка спрямована на руйнування природи.

Органічна бавовна та у чому її суть?

За зовнішнім виглядом практично ніхто з точною впевненістю не скаже, де органічна бавовна, а де звичайна. Так у чому тоді різниця й чому чимало людей постійно перевіряють етикетки за складом?

Органічну бавовну вирощують в екологічно чистих умовах, без найменшої шкоди природі та працівникам на полях. Використання хімікатів абсолютно не допускається.

Органічна бавовна в дитячому одязі

У ролі інсектицидів застосовуються часник, перець чилі або натуральне мило. Це істотно скорочує хвороби та травми працівників в результаті отруєння токсичними хімікатами.

Добрива також використовуються тільки натуральні, такі як гній або компост. Це допомагає збагатити ґрунт на корисні речовини та мінерали.

Екологічне вирощування бавовни скорочує використання енергії й води, а також викиди вуглекислого газу, що зі свого боку допомагає захистити планету від глобального потепління.

Вся бавовна перевіряється на органічність та проходить сертифікацію. Тільки після цього він вважається 100% органічною.

Біополірування — що це?

Слово "біополірування" це переклад від англійського bio-polishing. Суть біополірування полягає в тому, що з поверхні тканини видаляються кінці волокна, які стирчать.

Багато років в процесі біополірування використовувалися хімікати, на які особливо сильно реагували люди з чутливою шкірою.

В кінці минулого століття японські вчені розробили новий вид біополірування, який також ще називають екообробленням. В основі оброблення лежить використання ферментів бактеріального походження при певних високих температурах. На виході бавовняна тканина гладка та не ворсиста, менше кошлатиться й м'яка на дотик. А головне не викликає алергічних реакцій і екологічно чиста.

У наш час в різних країнах використовують різні ферменти, але природа походження у них однакова.

Біополірування бавовни в дитячому одязі

М'який подарунок для малюків

Натуральний колір органічної бавовни зелений або коричневий. Також буває світло-рожевим  або кольору слонової кістки. Ми фарбуємо нашу бавовну тільки перевіреними, нетоксичними барвниками. 

Reima підготувала кілька м'яких моделей, які стануть прекрасним подарунком для найменшеньких. Комбінезони бавовняні Moomin Sovare та Moomin Trygg м'які й еластичні. Шви на комбінезонах плоскі, щоб не дратувати ніжну шкіру немовлят.

Боді бавовняний Moomin Snyggast, як й комбінезони Moomin, м'який та еластичний. Принт зі знаменитими Мумі-тролями завжди буде радувати та забавляти.

Органічна бавовна — найкращий вибір для дітей

У дитячих футболках Ajatus та Silein використовується 100% органічна бавовна. Таке рішення Reima по використанню бавовни було прийнято з турботою про збереження чистої води на планеті.

Маленька радість для дитини та екологічний подарунок всьому світу.

Вибір на користь природи — повертаємося до витоків

Раніше наші предки все вирощували в умовах екологічності й планета була вдячна. З ходом прогресу багато чого з цього забулося та перестало використовуватися і як результат — планета страждає.

Саме тому Reima намагається використовувати тільки все органічне та екологічне. Адже це корисно для діток та для навколишнього середовища.

Разом з Reima захистимо природу для майбутнього дітей, ставши трохи екологічніше.

 

Підписка на новини та акції

Дізнавайтеся про актуальні знижки та появу нових товарів першими!

image