Білий список: п'ять правил, щоб носити світлі куртки з задоволенням

Білий одяг – це зимова класика, нарівні зі шляхетним чорним, і чудова можливість розбавити сірі зимові будні яскравим образом. Проте батьки рідко обирають такий колір верхнього одягу для дітей через страх сильних забруднень і швидкого зношування. Reima руйнує цей стереотип, створюючи зимові куртки, пуховики та комбінезони із брудовідштовхувальним просоченням, легким у догляді.

П'ять простих правил щодо догляду за білими речами

Щоб білий верхній одяг радував вас довгий час, дотримуйтеся кількох простих правил:

  1. Вибирайте моделі, що мають еко-просочення. Більша частина забруднень просто стікає з таких курток, їх також легко почистити вологою серветкою чи губкою або або промити під легким струменем води.
  2. Якщо річ не має просочення від виробника, використовуйте спеціальні спреї та рідини.
  3. Намагайтеся капітально прати світлу куртку тільки в тому випадку, якщо відтерти пляму вручну не виходить.
  4. Перед пранням ретельно вивчіть рекомендації на етикетці виробу.
  5. Не забувайте про правильне сушіння, щоб зберегти акуратний вигляд надовго.

А тепер розберемося з усім детальніше, щоб з легкістю зробити зиму ще білішою!

Правильний догляд за білим одягом

Підбір ідеальної моделі

Все починається з малого. Хоча часом складно сказати, що складніше: доглядати річ чи вибрати її?

Сніжно-білі моделі подовжених зимових курток Reimatec Wisdom, Reimatec+ Saunavaara, Reimatec+ Nivanmaa мають найвищі функціональні показники водо- та вітронепроникності та середній ступінь утеплення до -20°C. Завдяки продуманим функціональним деталям вони підійдуть і для міста, і для гірських схилів. А біла дитяча гірськолижна куртка Reimatec+ Kulkija 2.0 ще й на 100% придатна до переробки, тож дбає про безпеку не лише вашої дитини, але й довкілля.

Якщо монохромний білий лук видається нудним, можна обрати світлу модель із геометричним або рослинним принтом, як гірськолижний комбінезон Reimatec Reach та куртка для дівчаток Reimatec Repojoki

Перший рік життя дитини, коли малюк проводить час переважно у візочку, найкращий час, щоб поекспериментувати зі світлим зимовим одягом. Пуховий дитячий комбінезон Reimatec+ Ilomantsi з преміальної колекції Hopea, пуховий конверт-трансформер Polarfox та зимовий комбінезон Moomin Knytte з подвійною блискавкою мають привабливий дизайн, розроблений з урахуванням вікових особливостей, та найкращі відгуки, і добре подбають про тепло та затишок малечі.

Довершать образ вовняні головні убори – Talvinen з білою китицею, Murmeli на зав’язках, класична біні Pilvinen з ніжного мохеру або стильна пов’язка Rinkeli.

Як доглядати за білим одягом?

Попередній догляд

Перш ніж купувати куртку світлих відтінків, подумайте, чи зможете ви забезпечити їй правильний догляд. Якщо не хочеться постійно відтирати плями, вибирайте відразу модель з просоченням, що відштовхує воду та бруд.

Весь верхній одяг Reima оброблений екологічно чистим просоченням Bionic-Finish Eco. Безпечна речовина не викликає алергії у дітей, не знижує повітропровідні якості матеріалу, зате робить догляд за курткою максимально легким.

Якщо ж куплена вами річ не має такої обробки, радимо купити спеціальний брудо- та водовідштовхувальний спрей або гель для спортивних виробів.

Правильний режим прання

Усе ж, рано чи пізно прати світлу куртку доведеться. І важливо робити це правильно. Перед зануренням речі в машину ретельно вивчіть інформацію на етикетці.

  • Якщо на ярличку вказано, що прати не можна – така річ підлягає лише хімчистці.
  • Значок ручного прання дозволяє і машинне, але в делікатному режимі.
  • Дотримуватися вказаної для прання температури обов'язково, тому що гаряча вода може зіпсувати наповнювач, мембрану або покриття.
  • «Прасувати не можна» зазвичай вказано на верхньому одязі з тканини, що не мнеться.

Куртки з синтетичним наповнювачем прати легко: вони швидко сохнуть, а пружні волокна легко набувають своєї колишньої форми. Головне, що варто пам'ятати: вибирайте режим прання, який вказаний виробником.

Інша справа – пухові вироби. За те невагоме тепло, яке дарує нам пух-перо, він вимагає належного ретельного догляду.

Ідеально – прати пуховик вручну. Якщо ви побачили на світлій куртці пляму, спробуйте спочатку потерти губкою з миючим засобом саме її. Так наповнювач не зіб'ється грудками і ймовірність розводів на тканині менша. Якщо нічого не виходить, тоді варто вдатися до машинного прання.

Багато хто рекомендує покласти в пральний барабан кілька тенісних м'ячиків – вони перешкоджають збиванню пуху в грудки під час прання.

Зверніть увагу – мембранні речі в жодному разі не можна замочувати надовго, прати з порошками, розм'якшувачами тканини і, тим більше, з хлоркою чи білизною!

Сушіння білого верхнього одягу

Після прання сушити білу куртку також потрібно правильно. Якщо знехтувати правилами, на речі можуть залишитися жовті розводи, і доведеться прати її повторно.

  • Не вішайте куртку на батарею або біля джерел тепла, щоб прискорити сушіння.
  • Сушіть пуховик на плічках у провітрюваному приміщенні.
  • Перед сушінням розстеліть пуховик на м'якій поверхні та рівномірно розподіліть пух вручну.
  • Виверніть кишені та подвійні елементи.
  • Періодично струшуйте річ, щоб розподілити наповнювач, що залежався.

Ці нехитрі правила допоможуть білим речам довго зберігати свою свіжість та колір. Знаючи ази догляду за світлим гардеробом, можна сміливо купувати такий одяг і собі, і активній дитині-непосиді, не турбуючись про складний догляд.

Переконайтеся, що з Reima зима може бути білою!