На дощовій воді без пестицидів. Переваги органічної бавовни

У бажанні зберегти навколишнє середовище та затримати зміну клімату компанія Reima почала використовувати у виробництві одягу органічну бавовну. Зовні такий матеріал не відрізнити від звичайної бавовни, проте багато переваг робить його найкращим вибором на сьогоднішній день. 

У чому різниця між органічною та звичайною бавовною

Органічна бавовна дозволяє краще берегти навколишнє середовище. При її виробництві витрачається менше ресурсів планети та зовсім не використовуються шкодливі пестициді та гербіциди. Якщо для вирощування звичайної бавовни використовується 16-25% вироблених у світі пестицидів, то задля органічної беруть суміш перців, часнику, мила. 

Вплив пестицидів на людей, що носять речі зі звичайної бавовни, не доведено, проте вони завдають шкоди тим, хто працює на цих полях, а також землі, комахам. Еко-бавовна, навпаки, дозволяє покращити якість ґрунту, збільшити врожайність за рахунок детоксикації землі. До того ж, її вирощують переважно на дощовій воді, що дозволяє економити ресурс планети – цей показник сягає 91%.

Органічна бавовна в дитячому одязі

Не можна не згадати про соціальну відповідальність: сертифіковане органічне сільське господарство покращує забезпечення фермерів та справедливе відношення до працівників. 

Вирощування органічної бавовни дозволяє стримати глобальне потепління, адже такий продукт заощаджує 92.5 млн. кг СО2 за рік. А за збір одного врожаю витрачається на 62% менше енергії, ніж на звичайну бавовну, тому що її збирають руками, а не за допомогою техніки. До того ж, прибирання з використанням машин погано впливає на якість сировини – в загальну масу потрапляють недозріле насіння, частки листя та коробочок, а бавовник та його насіння взагалі отруйні. 

Переваги для покупців

Якщо збереження навколишнього середовища з якоїсь причини не є для вас пріоритетним, нижче ми наведемо переваги органічної бавовни безпосередньо при створенні одягу. 

  • Органічна бавовна підлягає біополіровці. Завдяки цьому матеріал м’який та лагідний, менш ворсистий, ніж звичайна бавовна, тож підходить людям з чутливою шкірою. 
  • Звичайна бавовна у деяких випадках може стати причиною розвитку алергії, органічна не містить хімічних речовин. У каталозі Reima є навіть речі для немовлят з цього матеріалу. Наприклад, повзунки Moomin Benen або комбінезон Moomin Sovare
  • Матеріал міцніше звичайної бавовни, тому довше прослужить. 
  • Пропускає на 10% більше повітря, ніж звичайна бавовна.

Зовні відрізнити речі зі звичайної та органічної бавовни неможливо. Підтвердженням екологічності продукції є спеціальні сертифікати, які має компанія Reima.

Дитячий одяг з органічної бавовни

Органічна бавовна у речах Reima

Така бавовна використовується навіть у одязі для немовлят, що тільки підтверджує її високу екологічність. У каталозі Reima представлені футболки Silein, KevytAjatus – моделі з джерсі та органічної бавовни гарні тим, що розгладжуються прямо на тілі та не потребують прасування. Також серед футболок є моделі хз захистом від комах - Kasvit, Varus.

Серед більш теплого одягу на сайті представлені моделі з колекції Anti-Bite - толстовки (одна з них - Vahti), кардигани Varmistus и Suojaan, джемпери Piiloon, Varmana. 

Також пропонуємо підібрати аксесуари та головні убори з екологічної бавовни. Детальніше з ними можна ознайомитись в окремій статті. 

Reima завжди піклується не тільки про своїх маленьких клієнтів, а й про навколишнє середовище. Придбавши речі з органічної бавовни, ви підтримаєте місію збереження землі та клімату.

 

Підписка на новини та акції

Дізнавайтеся про актуальні знижки та появу нових товарів першими!

image