Звільніть океан. Шкарпетки з рибальських сіток

Ні для кого не секрет, що 71% поверхні Землі займає водний простір. Світовий океан величезний і не до кінця вивчений, хоча вже досить-таки забруднений руками людини. Можна виділити основні джерела забруднення океану — це пластикові відходи та «примарні сітки» (покинуті чи загубленні в океані). Перші, під дією течій, утворюють сміттєві плями, які отруюють токсинами воду. І другі є причиною передчасної гибелі морських жителів.

Екологи з Європи зробили підрахунки й прийшли до «цікавих» висновків. Якщо викиди сміття у Світові води продовжаться такими ж темпами, як на сьогодні, то вже до 2025 р. на кожні 3 кг риби буде приходитись по 1 кг сміття зі Світового океану. Задумайтесь про це хоча б на хвилину.

Дитячі шкарпетки з переробленого поліестеру

Нейлон ECONYL

Торгова марка ECONYL — це не тільки пряжа, але й нове мислення та прагнення захищати навколишнє середовище. Одне з гасел ECONYL: «Одні бачать сміття. Інші скарби» багато може розповісти про компанію.

В основному нейлон ECONYL виготовляється з відходів, викинутих в океан, таких як пластик і рибальські сітки. Окрім сіток з аквакультури й рибної промисловості, компанія, для більшого очищення та порятунку морських тварин, створила фонд «Healthy Seas». Дайвери-добровольці збирають рибальські сітки з морського дна. Ці сітки очищають та сортують, а потім відправляють на регенераційний завод. І після цього вони отримують нове життя вже як нейлон ECONYL.

Якщо говорити про властивості нейлону ECONYL — вони нічим не відрізняються від властивостей нового синтетичного нейлону. Найголовніша різниця у тому, що нейлон ECONYL допомагає зменшити відходи матеріалу, зберегти водні та земельні ресурси планети, а також врятувати життя мільйонам морських мешканців на рік. 

Reima і нейлон ECONYL

Дещо ознайомившись з маркою ECONYL стає зрозуміло, чому Reima почала з нею співпрацювати.

Reima вже багато років радує дітей якісним одягом і заодно захищає природу. Маленькими дитячими кроками компанія впевнено рухається у напрямку до чистого довкілля, у якому щасливо граються дітки.

Адже те, що добре для Ваших дітей, — добре для природи. 

Екологічні дитячі шкарпетки

Шкарпетки з рибальської сітки

Шкарпетки, як більшість здогадались, це продукт співпраці Reima та марки ECONYL. Далі кількома словами про головне.

Шкарпетки Vauhtiin еластичні, з високим рівнем пропускання повітря. Тканина легка, без вставок, забезпечує додаткову зручність. Волокна ECONYL можуть бути перероблені для створення нових виробів. Тому екологічність шкарпеток Vauhtiin вище усяких похвал.

Дитина буде стрибати, бігати, бавитися увесь день і ніжка буде у комфорті. Не потрібно буде турбуватись, що ноги впріють, перегріються чи запаряться, шкарпетки Vauhtiin забезпечать зручність на цілий день.

Reima завжди намагається продумати найдрібніші деталі для створення зручного дитячого одягу. Важлива ціль Reima, щоб дітлахи не відволікались від веселого дитинства, наповненого сміхом, розвагами на свіжому повітрі та в чистій природі.