Водонепроникність чи екологічність? Тепер вони разом!

Заснована у Фінляндії, що має досить екстремальні погодні умови, наша компанія завжди дбала про тепло та комфорт дітей. Вже у 1966 році було впроваджено водовідштовхувальний матеріал Enstex, а з 1995 року триває успішна історія водонепроникних та повітропровідних мембран Reimatec.

Прагнучи зберегти планету для майбутніх поколінь, ми знаємо, що немає маленьких кроків на цьому шляху. Reima відмовляється від фторвуглецю, обирає просочення на рослинній основі, збільшує частку перероблених волокон у складі матеріалів та навіть виготовляє верхній одяг з мономатеріалу, що на 100% придатний до переробки і отримує друге життя, не забруднюючи природу.

Водонепроникний дитячий одяг

Переконані, що сучасні батьки поділяють наші цінності. Тому хочемо більше розповісти про функціональні матеріали нового сезону AW22 та як у них поєднанані функціональність і стале виробництво.

Водонепроникність виробів Reima має декілька складових:

  • Повністю водонепроникний поліуретан без полівінілхлориду, як у дощовиках.
  • Структура мембрани, що не пропускає краплі води всередину.
  • Шви герметично проклеєні ПУ чи ПЕС стрічкою.
  • ПУ плівка, що ламінується до підкладки.
  • ПУ вставка, що повторює форму виробу (наприклад, рукавички).
  • Водовідштовхувальне просочення без фторвуглецю, з якого вода стікає, як з листя рослин.

Водонепроникні мембрани Reima та тришаровий матеріал Softshell мають показники 8 000-15 000, що означає, що тканина витримує тиск водяного стовпчика висотою 8-15 метрів без протікання.

У новій колекції демісезонного одягу Reima зовнішні матеріали верхнього одягу Reimatec, Taslan Pro, Dropstop та Plain weave на 50% та більше складаються з перероблених волокон. Матеріали Taffeta (використовується в легких пуховиках) та Rainwear (дощовики) на 100% виготовлені з вторинного поліестеру.

Матеріал Coffee bean rec, крім переробленого поліестеру, містить наночастинки переробленої кавової гущі, що підвищують терморегулювальні, антистатичні та антибактеріальні властивості матеріалу. 

Дитячий екологічний одяг

Reimatec Eco rec, більш відомий шанувальникам бренду із попередніх сезонів як мономатеріал, або єдиний матеріал, на 45% складається з Recycled PES та дозволяє повністю (за винятком фурнітури) переробити зношену куртку та дати їй нове життя. При цьому, він має водонепроникність 10 000, повітропровідність 8 000 та зносостійкість 25 000. Це високі показники, що дозволяють гуляти навіть у найсильніші зливи та почуватися затишно.

Підкладка та утеплювач верхнього одягу також важливі. Вони мають зігрівати, виводити назовні зайву вологу. І їх також можна виготовити з перероблених волокон. Так, підкладка усіх нових моделей Softshell на 100% перероблена, так само як і наповнювач Fellex®, сертифікований за стандартом bluesign®.

Для посилення водовідштовхувальних властивостей тканин Reima використовує нетоксичні покриття Teflon EcoElite™ та Bionic Finish® ECO, що не містять фторвуглецю та є стійкими до прання. Виробники цих просочень надихалися природою та гідрофобними властивостями листя рослин і качиного пуху.