Три історії про неправильно підібраний розмір взуття. На що звернути увагу

Взуття важлива складова кожного гардеробу, будь то дорослого або дитини. Взуття захищає ноги від пошкоджень, але також й сама може призвести до незручностей та навіть травмувати свого власника, якщо він неправильно підібрав її.

А якщо мова йде про дитяче взуття, то тут необхідно бути дуже уважними при виборі, й враховувати безліч факторів. Адже неправильно підібране взуття для дитини несе серйозні наслідки на все життя — від плоскостопості до викривлення хребта.

Обираємо правильне дитяче взуття

Страшилки для батьків або наслідки незнання

Історій про неправильно підібране взуття багато й основна причина в незнанні. Кожен з батьків любить свою дитину та піклується про неї, але іноді кожен може допустити помилку, наприклад, в підборі взуттєвого гардероба, яка може коштувати малюкові здоров'я. І не тому, що батьки халатно підійшли до вибору взуття, а чисто через незнання.

Ніжка дитини в основному складається з хрящової тканини, різні механічні дії на неї легко можуть привести до деформації. Неправильно підібраний розмір взуття одна з основних причин деформації ступні.

У Китаї знаючи особливості будови дитячих ніг, спеціально піддавали їх деформації, взуваючи у взуття маленького розміру й навіть коли дитина виростала її ступні залишалися маленькі і вона не могла самостійно пересуватися. В ідеалі ступня повинна була бути 7 см. На такі тортури були приречені в основному дівчатка з аристократичних сімей. Цей страшний приклад показує як неправильне взуття калічить життя в майбутньому.

Підбираємо розмір взуття правильно

Існує не так багато правил, яким необхідно слідувати при виборі взуття, але слідувати потрібно обов'язково.

Найголовніше у взутті — це її зручність. Дитина не повинна відволікатися на взуття під час ігор.

Дитяча ніжка росте дуже швидко, особливо перші роки життя. Й тому багато батьків при покупці взуття беруть її на виріст, з невеликим, як здається на перший погляд, запасом.

«У цьому ж нічого поганого немає, трохи більший розмір краще, ніж маленький» — можна часто почути.

Це помилкова думка. Взуття на виріст, як і взуття в притик не допустимі. У першому випадку великий розмір може призвести до навантаження на хребет, плоскостопості та навіть клишоногості. У другому випадку взуття впритик буде деформувати ступню та може призвести до порушення кровообігу.

Щоб правильно визначити розмір ніжки, дитина повинна перебувати в положенні стоячи, а не сидіти або лежати. На листку паперу олівцем необхідно обвести обидві ніжки, тому, що зазвичай вони трохи різні по довжині, а при виборі взуття це дуже важливий фактор. Виміряти довжину від п'ятки до великого пальця й додати 10-15 мм. Ця надбавка рекомендована ортопедами для правильного розвитку ноги.

Для вимірювання розміру демісезонного та зимового взуття потрібно використовувати носок.

Правильно підбираємо розмір дитячого взуття

Happy Fit від Reima

Щоб полегшити життя батькам й не забирати час на розваги у дітей, Reima розробила устілки Happy Fit. Вони знімні та завжди можуть бути замінені на інші, але головна їх особливість не у цьому. Устілки допомагають визначити розмір взуття без додаткових вимірювань. Рекомендовані 15 мм вже додані в довжину та по смайликах можна легко визначити взуття підібране правильно чи його необхідно змінювати.

У демісезонних черевиках Reimatec Wetter та Reimatec Patter використовуються устілки Happy Fit, тому проблем з підбором розміру не виникне.

Дітвора насолоджується дитинством в будь-яку пору року та при будь-якій погоді. Reima завжди турбується про комфорт й безпеку, щоб нічого не затьмарювало цей прекрасний час.

 

Підписка на новини та акції

Дізнавайтеся про актуальні знижки та появу нових товарів першими!

image