Сонцезахисні окуляри: стильний захист очей

Від ультрафіолетового випромінювання треба захищати не тільки шкіру дитини, а й очі. Адже природна стійкість очей до сонячного світла у людини стає повністю розвинутою лише у 25 років. Тому треба турбуватися про захист оченят дитини з маленького віку. 

Чому дитині необхідні сонцезахисні окуляри

Ультрафіолетові промені можуть серйозно зіпсувати зір дитині. Ярке сонце спроможне визвати ушкодження кришталика, сітківки і поверхні ока. Тому в сонячні дні треба носити захисні окуляри в будь-яку пору року – будь-то зима, весна чи літо. Особливо важливо потурбуватися про дитячі очі, коли ви вирушаєте на пляж до води, або в засніжені гори. 

Обираємо дитячі сонцезахисні окуляри з поляризацією

З якого віку дитина може носити сонцезахисні окуляри

Окуляри виробляються для дітей віком від 1 року. Малюкам меншого віку рекомендовано під час ігор знаходитись у тіні, тому вдягати окуляри дітям молодше 2 років, якщо ви відпочиваєте не в сніжних горах або на пляжі, не потрібно. Для захисту очей дитини у тіні буде достатньо козирку від коляски або панами. 

Діти старше 2 років рухаються більше, тому затримати їх у тіні вкрай складно. Окрім того, вони вже розуміють важливість носіння сонцезахисних окулярів та необхідність їх використання. В каталозі Reima можна обрати та придбати якісні окуляри для дітей віком від 2 років. 

Як обрати сонцезахисні окуляри для дитини

Підбираючи окуляри для дитини, зверніть увагу на наступні моменти:

  1. Захист від УФ. Сонцезахисні окуляри для дітей повинні захищати від ультрафіолету типу
    А та В. Про це свідчать маркування UVA та UVB. Максимальний захист забезпечують окуляри UV400 – 100% безпеки від променів УФА та УФВ.
  2. Натуральний колір лінз. Колір повинен бути подібним до відтінку райдужної оболонки ока: коричневий, чорний або зелений. Різнобарвні лінзи можуть негативно вплинути на зір дитини і недостатньо захищати від ультрафіолету.
  3. Надійна оправа. Під час ігор діти падають та стикаються один з одним. Оправа окулярів повинна це витримати і залишитись цілою, щоб не завдати шкоди дитині. Обирайте окуляри з високоякісною та надійною оправою. 
  4.  Зручний чохол. Футляр для окулярів полегшить вам життя. Чохол допоможе безпечно транспортувати і зберігати окуляри.

Обираємо поляризовані сонцезихисні окуляри для дитини

Яку модель обрати

Для дітей віком 2+ в Reima створили модель Ahois. Це сонцезахисні окуляри з захистом від ультрафіолетових променів спектрів А та В класу 5. Модель має дзеркальні лінзи з протитуманним покриттям. В комплекті є зручний чохол для зберігання аксесуару. 

Дитині віком від 4 років підійдуть моделі Sereno, Hamaro і Hamina. Стильний дизайн та різноманітні оправи окулярів допоможуть доповнити як повсякденний, так і святковий образ малюка, а також підкреслити його індивідуальність. Всі моделі сертифіковані згідно стандартів ЄС, всі захищають від УФА та УФВ променів. 

Окуляри Hamina, Hamaro і Sereno мають поляризовані лінзи. Вони блокують сонячні відблиски від снігу та води, покращують видимість і менше стомлюють очі дитини. Окуляри доповнені сумкою-чохлом для зручного зберігання і транспортування.

Нехай сонячні пейзажі радують очі та піднімають настрій з сонцезахисними окулярами Reima!