Seawool та Ocean Ecofill: інноваційна тканина та екологічність

З мушель устриць ми створюємо чудові речі, що мають унікальні властивості. Вони м'які, мають чудові водовідштовхувальні та водонепроникні властивості, без фторвуглецю. Куртки з цього матеріалу надійно захищають від холоду.

Цікаві факти про Seawool®:

  • Поверхня волокна Seawool® містить крихітні лусочки, за рахунок порошку від устриць, завдяки чому матеріал ніби вовняний на дотик.
  • Завдяки цим же лусочкам, що збільшують ворсистість волокон, матеріал має хорошу теплоізоляцію.
  • Seawool® має низьку теплопровідність (0,044), що майже вдвічі менше, ніж у ПЕТ (0,084). Таким чином Seawool® набагато краще зберігає тепло, ніж звичайний поліестер.
  • Антистатичний матеріал. Не б’ється током та не електризується. Природна властивість устричної раковини — низька провідність, що і надає волокнам антистатичність.
  • Волокна цього матеріалу мають антибактеріальні властивості, тобто є кращий контроль запаху. Це особливо актуально для дітей, що бігають, стрибають та мають ризик спітніти. 
  • Добре відводить вологу та швидко висихає.
  • Чудово захищає від ультрафіолету та інфрачервоного випромінювання.
  • Такий одяг не треба прасувати, бо він не мнеться.

Зимові дитячі куртки

Як створюється Seawool®: неймовірна технологія тепла та комфорту ваших дітей

Для створення інноваційного матеріалу Seawool® використовуються мушлі устриць та перероблені пластикові пляшки. Використані пляшки з-під води збирають на пляжах та з утилізації та обов'язково очищують. Далі подрібнюють до найменших пластівців. Наступним етапом пластикові пляшки, що перетворились у дрібну масу, розплавляють та прочавлюють через малесенькі отвори, формуючи довжелезні поліефірні ниточки. На виході ми отримуємо м'які волокна, з яких можна формувати готовий матеріал.

Мушлі устриць збирають та розігрівають до +538 °C протягом двох годин. Далі цю масу охолоджують і подрібнюють до стану порошку. Для цього використовується молотковий млин. Порошок з устричних мушель змішується з поліефірними ниточками та скручується в мотузку. Далі з такої мотузки виготовляється тканина, яку Reima використовує для своїх виробів. На сьогодні з матеріалу Seawool®  виготовлені зимові куртки Osteri та Simpukka, і ми плануємо надалі розширювати наш асортимент.

Чому ми обрали устриці для одягу Reima

На Тайвані існують цілі устричні ферми, де вирощують устриць для вживання в їжу. Але результатом такого вирощування є величезна кількість відходів: 160 млн кг мушель на рік залишалось нікому не потрібними! Без обробки вони ставали середовищем розмноження комах та розповсюджували неприємний запах через розмноження бактерій.

Компанія з США Creative Tech Textile Co., Ltd. була заснована у 2010 році та зайнялась розробкою матеріалів, що були б більш стійкими та екологічно чистими. Для цього вона залучила партнера Bluesign® та почала переробку устричних мушель. Таким чином з'явився матеріал Seawool® — на основі технології виробництва тканини з ПЕТ-пляшок та порошку виготовленого з устричних мушель.

Дитячі куртки з екологічного матеріалу

Утеплювач Ocean Ecofill 

Це утеплювач, що виготовлений з пластику, який виловили з океану та переробили. Ми використовуємо цей утеплювач для наших виробів із матеріалу Seawool® - зимових курток Osteri та Simpukka. Тепер вони мають максимальний захист від вітру та зігрівають при температурі до -30 °C. Також мають чудову водонепроникність. Такий одяг зберігає природу та створює комфорт для вашої дитини одночасно. Рекомендуємо оцінити новий рівень утеплення та екологічної свідомості у вашому житті з виробами Reima!

Підписка на новини та акції

Дізнавайтеся про актуальні знижки та появу нових товарів першими!

image