Пух чи синтетичний наповнювач – що зігріває краще?

Підготовка до холодного сезону — відповідальний етап, під час якого батьки вивчають безліч пропозицій верхнього одягу. Важливий пункт, на який слід звернути увагу, — утеплювач. Reima пропонує вироби двох основних категорій:

  • утеплені синтетичним матеріалом;
  • із сумішшю пуху та пера.

У чому полягає основна різниця між ними? Якому одягу краще віддати перевагу? Давайте розберемося разом.

Дитячий верхній одяг з синтетичним утеплювачем

Синтетичний утеплювач

Матеріал, який використовує у виробах Reima, містить вдруге перероблені волокна. Це не тільки забезпечує йому високу якість та збільшує термін експлуатації, але також дозволяє дбати про навколишнє середовище та повторно переробляти ПЕТ-пляшки.

У нашому асортименті ви знайдете моделі для різного призначення, які відрізняються за вагою, щільністю, типом використаного наповнювача і, як результат, ступенем утеплення.

Куртка Reimatec+ Muutun

Для дощової погоди без сильних морозів чудово підійде демісезонна куртка Reimatec+ Muutun. Виріб розрахований на дівчаток і має характерний приталений крій.

Куртка має максимальний ступінь водонепроникності завдяки використанню екологічного водо- та брудовідштовхувального покриття та запаяності всіх швів. Модель оснащена капюшоном, що відстібається, і манжетами з можливістю регулювання.

Куртка Uuteen

Модель універсального крою Uuteen з легким ступенем утеплення. У цій куртці буде комфортно за температури від +5 до -10°C.

 Полегшений виріб може використовуватися самостійно або як внутрішні куртки при сильних морозах. Особливістю куртки є використання інноваційного сертифікованого ущільнювача, який виготовлений з волокон повністю переробленого поліестеру. 

Куртка зимова Reimatec+ Kulkija

Модель із середнім ступенем Reimatec+ Kulkija утеплення для дітей старшого віку представлена ​​у кількох базових кольорах. Повністю проклеєні шви та водовідштовхувальне просочення без фторвуглеців забезпечують одязі максимальну водонепроникність, а синтетичний утеплювач із перероблених волокон дозволяє носити його при температурі від 0 до -20°C.

Ще безліч інших чудових моделей з якісними синтетичними утеплювачами ви знайдете в нашому каталозі.

Дитячий зимовий одяг з наповнювачем пух та перо

Пух і перо

При виборі одягу, утепленого пухом та пером, необхідно пам'ятати, що ключову роль відіграє співвідношення між цими компонентами. Утеплювачами вищої якості є матеріали, в яких переважає пух. Він легко збільшується в розмірах, розпушуючись і зберігає тепло, що забезпечує теплоізоляційні властивості. На підставі обсягу, який займає 1 грам пуху при розпушуванні, розраховується показник якості наповнювача FP.

Утеплювачі нижчої якості містять переважно перо. Вони стануть оптимальним варіантом для моделей, у яких використовується важка чи щільна верхня тканина. У такому разі саме жорстке пір'я забезпечить підтримку обсягу одягу та збереження тепла.

Як правило, моделі з наповнювачем низької якості важчі та дешевші, тоді як вироби з наповнювачем високої якості більш легкі та дорогі. Це варто враховувати, вибираючи одяг для різних цілей. Наприклад, для повсякденного використання в умовах міста оптимальним варіантом стане куртка чи комбінезон із звичайним бюджетним наповнювачем. Для активного проведення часу (походи, альпінізм, катання на лижах або сноуборді) краще купувати полегшені вироби, вартість яких буде на порядок вищою.

У каталозі Reima представлені моделі з сумішшю пуху та пера 60%/40% (FP 550) та 80%/20% (FP 650). Нерідко їх об'єднують в один клас якості – дуже хороший (FP 550-750). Наші утеплювачі пройшли процедуру сертифікації та відповідають стандарту RDS. Це норма екологічного виробництва пуху, яка закликає виробників забезпечити гуманне поводження з водоплавними птахами.

Серед моделей Reima ви знайдете пухові моделі для малюків (конверт-трансформер Reimatec+ Polarfox, комбінезони Reimatec+ Ilomantsi, Reimatec+ Aapua) та дітей старшого віку (пуховик Laukaa, Kupponen, пухова парку Reimatec+ Serkku, куртка пухова 2-в-1 Paahto). У процесі вибору одягу враховуйте температурний діапазон, призначення та рівень активності дитини. Також правильно підбирайте нижні шари одягу (базову білизну, проміжні сорочки та штани), щоб уникнути перегріву.

Купувати на зимовий сезон вироби із синтетичним наповнювачем або комбінацією пуху та пера – вирішувати тільки вам. Ми гарантуємо, що всі моделі Reima відрізняються високою якістю та стануть ідеальним рішенням для вашої дитини!