Пліч-о-пліч з природою: мембрана на рослинній основі Reimatec Sorona®

Коли йдеться про текстильні матеріали рослинного походження, в першу чергу на думку спадають натільний одяг та проміжні шари з бавовни, бамбуку, евкаліпту (ліоцел), конопель або льону. Проте, завдяки сучасним технологіям зелена сировина може стати основою для водо- та вітронепроникної мембрани, замінюючи собою поліестер, що отримується шляхом переробки нафти. Таким чином, виробництво, експлуатація та переробка верхнього одягу стають більш екологічними. Знайомтеся: нове обличчя нашої функціональної лінійки – Reimatec Sorona® BS, що на 37% складається з рослинного матеріалу!

Технологія та переваги Sorona®

Зростаюче використання нафти завдає шкоди довкіллю. Крім того, наші джерела нафти обмежені. Синтетика з відновлюваної сировини може вирішити цю проблему. У 2006 році компанія DuPont de Nemours представила полімер Sorona® на основі 1,3-пропандіолу (Bio-PDO™) на біологічній основі. Його властивості відрізняються від інших існуючих волокон, поєднуючи багато переваг в одному продукті.

Дитячий весняний екологічний одяг

Як рослинна сировина перетворюється на інноваційну Sorona®?

  1. Із зернових культур добувають цукор, або глюкозу.
  2. До глюкози додають мікроорганізми, що прискорюють процес бродіння.
  3. Відбувається ферментація, внаслідок якої виробляється природний полімер без хімічного синтезу. 
  4. До отриманої сировини додається терефталева кислота, що робить молекулярні зв’язки стабільними.

У результаті ми отримуємо Sorona® – матеріал з уникальною структурою та властивостями, зокрема:

  • Еластичність та відновлення форми. Верхній одяг із сорони буде менше зминатися та швидше розпрямлятися до абсолютно гладенького стану.
  • Стійкість до УФ-променів та хлору, а отже – збереження яскравого кольору при пранні та з плином часу.
  • Приємність, м’якість на дотик завдяки меншій кількості лусочок у волокна.
  • Здатність вбирати зайву вологу та швидко висихати.
  • Зносостійкість.

При цьому, виробництво полімеру Sorona® потребує на 30% менше енергії та на 50% менше викидів парникових газів ніж, наприклад, нейлон. Матеріал пройшов ретельне тестування та підтвердив свою безпеку для використання немовлятами та дітьми раннього віку, що принесло йому сертифікат класу 1 за стандартом OEKO-TEX 100. Sorona® є системним партнером bluesign®, що означає, що компанія DuPont була оцінена та схвалена компанією bluesign® як відповідальна діюча сторона текстильного ланцюга створення вартості, яка прагне до сталого розвитку. Sorona® зареєстровано в позитивному списку BiomassPla® – сертифікації Biomass Pla Японської асоціації біопластику.

Reimatec Sorona® у новій весняно-літній колекції

У Reimatec Sorona® BS є все необхідне, щоб зберегти дітей сухими та щасливими навіть за вітряної або дощової погоди. Функціональні показники матеріалу традиційно високі: водонепроникність 10 000, повітропровідність 7 000, зносостійкість – 20 000 циклів тертя. Крім того, це одна з двох найлегших мембран у лінійці Reimatec – усього 108 г/м², що є додатковою перевагою для активних дітей.

Весяні куртки та комбінезони дитячі

Наявний асортимент верхнього одягу з Sorona® дозволяє обрати яскравий і функціональний весняний лук для дитини будь-якого віку та статі. Про найменших Reima-кідс від 74 см зросту подбає демісезонний комбінезон Bennas без утеплювача. Для малюків дошкільного віку також є варіанти курток Hete та Lammala. Усі три моделі мають запаяні водонепроникні шви та вкриті водо- й брудовідштовхуючим просоченням без вмісту фторвуглеців BIONIC-FINISH®ECO. Перевага дитячого демісезонного одягу без утеплення – це захист від бруду, води, вітру та зовнішніх пошкоджень на дитячому майданчику, а також довгий сезон носіння, що досягається правильними проміжними шарами. Яскраві сезонні принти створюють чудовий настрій щодня!

Однотонні куртки Finholma та Lappohja підійдуть дітям до 140 см зросту. Поділ та каптур регулюються, рукава оздоблені еластичними манжетами, до глибоких кишень поміститься все необхідне. Не забули ми й про світловідбивні елементи, що відповідають за безпеку маленьких пішоходів

Підліткам до 164 см пасуватимуть стримані моделі Nurmo та Nivala з трендовим дизайном в стилі колорблок. Це куртки унісекс вільного крою, що підійдуть і хлопчикам, і дівчаткам.

Весь дитячий верхній одяг Reimatec традиційно має запас зросту +6 см до цифри на бірці, а також легкий у догляді й не протебує частого прання завдяки брудовідштовхувальним властивостям.

 

Підписка на новини та акції

Дізнавайтеся про актуальні знижки та появу нових товарів першими!

image