Переваги цифрового нанесення принтів на одяг

В Reima для створення одягу з принтами використовують цифровий друк на тканині. Це сучасний метод, який дозволяє швидко, якісно та безпечно наносити зображення на матеріал. В статті ми розберемося, які ще переваги має ця технологія. 

Основні види друку на тканині

Для нанесення малюнків на тканину частіш за все використовують такі методи як шовкографія, сублімація та цифровий друк. 

При використанні шовкографії малюнок переноситься на тканину за допомогою трафарету. Щоб отримати принти різних кольорів, потребуються окремі шаблони. Ці малюнки швидко наносяться, але недовго красуються на речах. Через деякий час принт починає тріскатись, а під час прання може навіть відірватися від одягу. Окрім того, такі малюнки здатні змінювати структуру тканини. Після них вона починає погано пропускати вологу та повітря зсередини. 

Сублімація – це перенесення малюнку на тканину за допомогою термостійкого паперу та сублімаційної фарби. Технологію дозволено використовувати на тканинах, які на 50-100% складаються з поліестеру. Метод дає змогу використовувати різноманітну гаму кольорів. Принти виходять яскравими та, при необхідності, вкрай реалістичними. Сублімаційні зображення на тканині не вигорають на сонці, не линяють та не тріскаються. Сам малюнок не можна гладити праскою чи притуляти до гарячих поверхонь. 

Переваги цифрового друку на тканині

Цифровий друк – останнє слово в технологіях нанесення малюнків на тканини. При використанні цього методу водні фарби наносять на поверхню за допомогою струменевого принтеру. Дана технологія все частіше використовується при створенні різноманітного одягу: від футболок та регланів до купальників та аксесуарів. 

Переваги цифрового друку

В цифровому друці використовується велика гама кольорів – 65 тисяч відтінків. Це дозволяє переносити на тканину фотографічно точні та художньо естетичні малюнки. 

При нанесенні зображення за допомогою цифрового друку фарба закріпляється у волокнах тканини та не змінює її структури. Тож такий одяг залишається м’яким, еластичним та зберігає свої властивості повітропровідності та вологовідведення. Дана характеристика особливо важлива при створенні одягу для активного відпочинку. 

В цифровому друці використовуються безпечні водні фарби. Вони не шкодять не тільки людям, але й навколишній середі. Такі фарби не змиваються при пранні, не вигорають на сонці та стійко переносять нагрівання. Звісно, з часом малюнок може дещо потускніти (на 5-10%) через зношування тканини та підняття ворсу, що є властивістю будь-якої тканини. 

Дитячий плавальний одяг з цифровим друком

Моделі Reima з цифровими принтами

Для яскравого та безпечного літнього відпочинку біля води в Reima створили купальний одяг з цифровим нанесенням принтів на матеріал Sweam Jersey з поліамідом. Він дозволяє використовувати менше барвників. 

Для своєї дитини ви можете підібрати комбінезони зі стильними і красивими візерунками (моделі OdessaVesihiisiAtlantti), купальники (AallokkoUimaan), футболки (UivaAzoresJooniaPulikoiTuvalu), плавки (Simmari).

Всі ці моделі виготовлені з матеріалу Sunproof. Він має 50+ рівень захисту від УФ-випромінювань. Такий плавальний одяг швидко сохне, добре тягнеться і стрімко відводить вологу від тіла, щоб відпочинок біля води для вашої дитини був комфортним.