Одяг з єдиного матеріалу перетвориться у щось нове. Особливості технології

Reima — визнаний світовий лідер з інновацій у виробництві одягу та взуття. В процесі виготовлення кожного виробу ми прагнемо зробити його не тільки максимально комфортним і практичним для майбутнього власника, але й безпечним для навколишнього середовища. Одна з наших останніх інноваційних технологій — виробництво одягу, що переробляється, з єдиного матеріалу. Що він собою являє та які переваги гарантує покупцям?

Дитячий одяг з мономатеріалу

Мономатеріал: технологія майбутнього 

Головне завдання Reima — гармонійно об'єднати зносостійкість одягу, що необхідна для зручності активних допитливих дітей, та екологічність. Єдиним оптимальним рішенням на наш погляд є створення матеріалу, що переробляється, вироби з якого прослужать декільком поколінням перш ніж закінчиться строк їх експлуатації.

Мономатеріал надійно захищає юних дослідників від дощу та вітру, а після втрати експлуатаційних властивостей може повністю перероблятися і ставати сировиною для виготовлення інших моделей. Завдяки використанню єдиного матеріалу, що переробляється, ми досягаємо ключової мети — формування замкнутого циклу, що включає основні етапи існування будь-якого одягу:

  • Виробництво.
  • Активне використання.
  • Переробка.

Одяг Reima готовий радувати не одне покоління. Матеріал  грає в цьому найважливішу роль — водонепроникний, дихаючий та такий, що переробляється.

Як створюється єдиний матеріал?

Технологія виготовлення волокон з перероблених ПЕТ-пляшок впевнено поширюється серед сучасних виробників. Але процес переробки готових виробів з метою отримання нової сировини тільки набирає обертів. Reima співпрацює з фінськими однодумцями, щоб замкнутий цикл виробництва і переробки мономатеріалу надійно закріпився в легкій промисловості.

Основна відмінність виробництва виробів за таким принципом — використання тільки одного типу матеріалу в якості основного. Це дозволяє без труднощів переробити одяг після його виходу з ладу. Наприклад, у виробах Reima окремо переробляються тільки ґудзики та замки на блискавках, оскільки вони належать до металевої сировини. Інші елементи моделей створені з поліестеру.

Цінність єдиного матеріалу полягає в можливості його подальшого використання для отримання нових волокон. Технічна сторона питання знаходиться під контролем наших партнерів — фінської мережі текстильної економіки закритого циклу Telaketju. Також в процесі впровадження системи переробки текстилю беруть участь Національний технічний дослідний центр VTT і муніципальна компанія з утилізації відходів LSJH. 

Серед популярних моделей Reima, створених з єдиного матеріалу, — куртки Uuteen, Reimatec+ Muutun, Reimatec+ Voyager, Seuraan, Reimatec+ Jaktuu, зимова куртка Kulkija, комбінезони Reimatec+ Kerava, Vuori, штани Reimatec+ Kierto.  

Одяг для дітей з єдиного матеріалу

Вплив переробки на клімат

Перероблений мономатеріал скорочує обсяги викидів вуглеводню на 33% у порівнянні з первинним матеріалом. Повторне використання поліестеру після переробки економить природні ресурси та запобігає змінам клімату. 

Простежте за пригодами улюбленого одягу

Виробам Reima присвоюються унікальні ідентифікатори. Зареєструйте їх на сайті myreima.com та отримайте можливість спостерігати за життям улюбленої куртки або штанів після того, як ви перестанете їх носити.

Як працює система ідентифікації? Після реєстрації на сайті власник отримує повний доступ до служби підтримки, яка дає цінні рекомендації та допомагає продовжити термін експлуатації виробів. Кожен наступний власник, який отримав цей одяг, також може його зареєструвати, поповнюючи кількість офіційних користувачів. Останньому з них служба підтримки надасть інформацію про те, як правильно здати вироби на переробку.

Життєвий цикл одягу Reima показується на сайті. Нинішні та минулі власники в будь-який момент можуть дізнатися інформацію про подальшу долю виробів, скориставшись комп'ютером або смартфоном.

Як здати одяг на переробку?

Організація передачі виробів на переробку залежить від країни, в якій проживає власник. Ми спостерігаємо за життєвими циклами виробів в США та європейських країнах після їх реєстрації на сайті. Якщо вироби більше не експлуатуються, ми пропонуємо привозити одяг в наші фірмові магазини. Надалі вона відправляється на склад інтернет-магазину та передається партнеру, який здійснює переробку.

 

 

Підписка на новини та акції

Дізнавайтеся про актуальні знижки та появу нових товарів першими!

image