Із любов’ю до планети: сталість та сертифікація Reima

Краще для дітей – краще для планети. Керуючись цим принципом, фінський бренд Reima як провідний виробник дитячого функціонального одягу ставить перед собою цілі зі сталого виробництва та прямує до них. Кожен, навіть маленький крок, зменшує тиск на екосистему планети, допомагає зупинити забруднення та зміни клімату і зберегти довкілля для майбутніх поколінь Reima-кідс.

Відповідальне виробництво дитячого одягу

Наші досягнення та цілі

У 2020 році ми досягли вуглецевої нейтральності у власних операціях (офіси та магазини Reima). Це означає, що ми мінімізували викиди вуглецю або підтримали ініціативи, що їх нейтралізують, і досягли нульового балансу. Однак це лише початок. Найбільший вплив текстильної промисловості на навколишнє середовище припадає на ланцюг постачання: виробництво продукції та тканин, логістика тощо. Щоб краще зрозуміти наш загальний вплив, ми провели повний аналіз викидів вуглецю в 2021 році. Отримавши точнішу картину ситуації, ми приєдналися до ініціативи Science Based Targets. У рамках ініціативи ми визначимо нові цілі скорочення викидів згідно Паризької угоди щодо обмеження глобального потепління до 1,5 градусів.

Із 2022 року усі синтетичні наповнювачі нашого верхнього на 100% складаються з переробленого поліестеру, а моделі водостійкого взуття не містять шкідливого фторвуглецю. Станом на початок 2023 року ми використовуємо лише сертифіковану органічну бавовну та вовну з сертифікатом Responsible Down Standard. 50% наших виробів з поліестеру щонайменше на 50% складаються зі вторинної сировини, а 60% клеїв – на водній основі. 10% нашого асортименту мають сертифікат bluesign®, а також за цим стандартом сертифіковано 75% матеріалів верхнього одягу. Це не лише наша гордість і роки наполегливої роботи, але й рівень сталого виробництва, до якого ми закликаємо прагнути усіх наших колег з текстильної промисловості. І звісно ж, ми не зупиняємося на досягнутому та постійно розробляємо нові функціональні матеріали на рослинній основі або зі зменшеним вмістом шкідливих речовин, а також зносостійкі та придатні до переробки після закінчення строку служби.

Сертифікати Reima у 2023 році

Reima впроваджує сертифікацію своєї продукції за найвищими світовими стандартами. Ми чітко позначаємо логотип і номер сертифікації на продуктах, навішуємо бирки та/або упаковку, коли це дозволено та технічно можливо, щоб кожен клієнт міг переконатися у нашій відповідальності.

Сертифікований екологічний дитячий одяг

Responsible Down Standard (RDS) має на меті забезпечення гуманного поводження з водоплавними птахами шляхом незалежної оцінки третіми сторонами всіх аспектів вирощування та поводження з тваринами. Для отримання додаткової інформації відвідайте http://responsibledown.org.

Responsible Wool Standard (RWS) покликаний стати глобальним еталоном добробуту тварин і методів управління землею у вівчарстві. Вовна, сертифікована за цим стандартом, надходить із ферм, які мають прогресивний підхід до управління своєю землею, практикують цілісну повагу до добробуту овець і поважають п’ять свобод добробуту тварин. Щоб дізнатися більше про стандарт, відвідайте http://responsiblewool.org.

Global Recycled Standard (GRS) перевіряє перероблений матеріал і відстежує його від джерела до кінцевого продукту. GRS включає суворі соціальні, екологічні та хімічні вимоги. Заводи, які займаються виробництвом сертифікованої продукції GRS, відповідають вимогам до справедливої праці та впливу на навколишнє середовище. Багато наших тканин мають сертифікат GRS, що доводить частку переробленого вмісту. Дізнайтеся більше за посиланням http://globalrecycled.org.

Global Organic Textile Standard (GOTS) є провідним у світі стандартом обробки текстилю з органічних волокон. Він визначає екологічні критерії високого рівня в усьому ланцюжку постачання органічного текстилю, а також вимагає дотримання соціальних критеріїв. Лише текстильні вироби, які містять мінімум 70% органічних волокон, можуть отримати сертифікат GOTS. Для отримання додаткової інформації відвідайте https://www.global-standard.org.

Дитячий одяг за стандартами екологічного виробництва

І нарешті, Reima є партнером системи bluesign®. Партнери системи bluesign® прагнуть постійно покращувати свою екологічну ефективність і зосереджені на сталому майбутньому, а також зобов’язуються застосовувати систему контролю, що об'єднує весь ланцюг постачання текстилю для спільного зменшення його впливу на людей і навколишнє середовище. Управління вхідним потоком гарантує використання схвалених bluesign® хімічних продуктів і сировини на всіх етапах виробничого процесу. Тому речовини, що становлять небезпеку для людей і навколишнього середовища, виключаються з самого початку. Перевірки на місці перевіряють правильне застосування таких хімічних продуктів і сировини в контрольованих процесах і забезпечують відповідальне використання ресурсів. Для отримання додаткової інформації відвідайте сайт www.bluesign.com.

 

Підписка на новини та акції

Дізнавайтеся про актуальні знижки та появу нових товарів першими!

image