Екологічний підхід Reima у весняно-літній колекції

Ми в Reima створюємо одяг, що не лише відповідає потребам активних дітей, але й підтримує стійке майбутнє, де кожна дитина може відчувати себе справжньою і вільною, не хвилюючись про свій вплив на довкілля. Для нас важливий сталий розвиток, захист природи та щасливе дитинство для кожного малюка.

Ми хочемо поділитись з вами різноманітними методами, завдяки яким нам вдалося втілити ці засади у створені весняно-літньої колекції

Екологічний дитячий одяг

Органічні матеріали

Створюючи одяг для дітей, Reima використовує натуральні матеріали і дружні до природи речовини:

Органічна бавовна. Ми вирощуємо сертифіковану органічну бавовну природним шляхом, без шкідливих пестицидів або гербіцидів. Це важливо для грунту, комах-запилювачів, навколишньої природи і людей – так ми оберігаємо їх.

Tencel. Для створення м'якого та приємного до тіла одягу з футера ми використовуємо матеріал Tencel – екологічну альтернативу звичайній бавовні з волокон ліоцеллу. Матеріали для виробництва надходять з сертифікованих екологічно вирощених лісів.

Натуральні просочення. Для колекції Anti-Bite із захистом від укусів ми застосовуємо натуральні просочення нетоксичного репелента на основі IRЗ535, схожого з природним бета-аланином в нашому організмі, який також використовують як харчову добавку. 

Хвилювання за укуси комах – це не жарти, саме тому ми прийняли виклик захистити дітей і від укусів! Покриття відлякує усіх, хто дзижчить та повзає, не завдаючи шкоди комахам та дозволяючи дітям безтурботно насолоджуватися грою. Нашими найпопулярнішими шкарпетками в Європі є саме шкарпетки Anti-Bite. А найбільший розмір підходить і дорослим. Репелентний ефект зберігається протягом 100 циклів прання. Після 50 прань його ефективність становить 85%, а після 100 прань — 75%.

Xylitol Cool. Це матеріал з охолоджуючим ефектом на основі безпечних природних підсолоджувачів, ксиліту й еритреї, які поглинають тепло тіла. Матеріал також захищає від ультрафіолету, а охолоджуючий ефект буде зберігатися навіть після 20-го прання. Просочення відповідає вимогам Oeko-Tex класу 1 (одяг для немовлят).

Здавалось би, ксилітол – це лише замінник цукру для жувальної гумки та цукерок. Але ми його перетворили на солодкий винахід – нетоксичну, екологічно чисту, тканину з охолоджувальним ефектом. В одязі колекції Xylitol Cool навіть найактивніші та найменші діти залишаються в прохолодному комфорті. 

Ці матеріали та інновації дозволяють нам зменшити екологічний вплив і гарантувати безпеку та комфорт для шкіри дітей.

Перероблені матеріали та друге життя речей

Мономатеріал. Наш одяг з мономатеріалу готовий до будь-яких пригод на природі. Але він зовсім не схожий на інший одяг! Він зроблений з одного типу міцного і довговічного матеріалу, який може служити кільком поколінням дітей. Після того, як одяг вже зносився, у Фінляндії Reima ще й переробляє його і знову створює якісні речі. Перероблений поліестер сприяє скороченню викидів вуглеводню на 33% в порівнянні з первинним матеріалом.

Завдяки використанню мономатеріалів Reima також підтримує високий рівень стійкості до зношування, що є критично важливим для дитячого одягу. Прикладом цього є куртка Reimatec+ Jatkuu та ніжно блакитна парка Reimatec Inkoo, що ідеально підходять для холодних та вологих умов. Вони забезпечують надійний захист від вітру та дощу завдяки водонепроникним та дихаючим властивостям. 

Одяг для дитини екологічний

Флісовий кардиган Haave є відмінним варіантом для прохолодної погоди, забезпечуючи тепло та комфорт дитини під час ігор на свіжому повітрі. 

Комбінезон Takaisin із мономатеріалу — ідеальний варіант для захисту найменших дослідників у вологу та вітряну погоду, адже він представлений з 74 розміру. Комбінезон позбавляє батьків зайвих турбот про обмеження дитячої активності у непогоду, адже з ним немає жодних перепон для невгамовності маленьких непосид у прохолодні дні.

Весь перероблений поліестер Reima в колекції весна-літо сертифіковано за міжнародним стандартом Global Recycled Standard.

Комплект для ремонтуRepair Kit – це набір для ремонту одягу, що дозволяє продовжити його життя і зменшити потребу в заміні, що є важливим кроком на шляху до сталості. Тепер батьки можуть швидко і легко ремонтувати невеликі порізи та дірки в одязі дітей, без потреби шити! Самоклейний, водонепроникний, світловідбивний матеріал для латок у комплекті Reima Repair Kit підходить для будь-якого одягу будь-якого кольору і також збільшує видимість у темряві.

Адаптація під потреби дітей. Наш дизайн завжди орієнтований на вік – ми розробляємо кожну деталь так, щоб вона відповідала потребам вікової групи та змінам форми тіла, коли діти ростуть. Наш типовий запас на зростання в одязі становить +6 см. Такий підхід дає можливість дитині носити річ не один сезон, а потім передати далі. А отже, використання ресурсів планети мінімізується.

Екологічні та етичні стандарти 

Зниження викидів. Рішення сьогодні повинні позитивно впливати на майбутні покоління. Саме тому ми працюємо над зниженням викидів у всіх аспектах нашої діяльності, від виробництва до логістики. Ми повністю компенсуємо викиди від наших офісів і магазинів. А наша мета на 2030 рік: зниження викидів на 50%. В сезоні весна-літо 2024 частка сталого одягу Reima становить 94%. 

Екологічне взуття. У нашій роботі над дизайном взуття ми прагнемо створювати продукти, які можна використовувати довго – з міцних матеріалів та конструкцій. Кросівки та гумові чоботи з весняної колекції не містять фторвуглецю. Ми також не використовуємо ПВХ або важкі метали у нашому взутті. А всі металеві частини не містять нікелю.

Свідомий підхід до виробництва

Свідоме партнерство. Ми активно співпрацюємо з провідними міжнародними організаціями для забезпечення відповідності нашої продукції світовим стандартам сталості. Однією з них є bluesign®, яка об'єднує весь текстильний ланцюжок постачання для спільного зниження його впливу на людей та довкілля. 

Повністю схваленим продуктом bluesign® у весняній колекції є куртки Reimatec Suontee та Reimatec Voyager 2.0, що мають водо- та брудовідштовхуюче покриття без фторвуглеців BIONIC-FINISH®ECO. 

Легкий у догляді одяг. Ми також дбаємо про те, щоб речі потрібно було якомога менше прати – часто достатньо протерти вологою губкою. Таким чином ми бережемо водні ресурси та зменшуємо кількість миючих засобів, що потрапляють у водойми. 

Здорова планета для майбутніх поколінь

Reima прагне бути лідером у створенні сталого та етичного одягу для дітей, підтверджуючи свої зобов'язання через високі стандарти, інноваційні рішення та активну участь у глобальних екологічних ініціативах. Наша продукція є прикладом того, як можна поєднувати функціональність, стиль і відповідальне ставлення до природи.

Ми розуміємо, що наше майбутнє залежить від здоров'я нашої планети, тому не просто створюємо одяг, а дбаємо про його довговічність та можливість повторного використання. Всі наші вироби розробляються так, щоб витримувати час і активне використання, забезпечуючи комфорт і безпеку дітям у будь-яку погоду.

 

Підписка на новини та акції

Дізнавайтеся про актуальні знижки та появу нових товарів першими!

image