Ефект амортизації для профілактики ортопедичних проблем

Малюк встав на ніжки та почав намагатись самостійно ходити — радість батьків безмежна. З цього моменту й до закінчення підліткового періоду дитячі стопи починають свій шлях до перетворення на стопу дорослого.

Питанням для батьків стає вибір правильного взуття для діток. Одні батьки починають скуповувати усі види ортопедичних устілок та підошов, навіть якщо дитина їх не потребує. Інші, навпаки, купують першу зустрічну пару та заспокоюються.

Як же вибрати взуття, щоб не зашкодити правильному розвитку ніжки?

Вибираємо правильне дитяче взуття

Підошва та все про неї

Підошва грає важливу роль у розвитку дитячої стопи. Вона виконує функцію амортизації, захищає від ушкоджень, холоду та бруду. При виборі взуття необхідно враховувати особливості будови дитячої стопи, пору року для якої підбирається взуття, з чого виготовлена підошва й інші фактори.

Reima використовує для виготовлення підошов ТЕП і ЕВА.

ТЕП або термопласт — універсальний матеріал, для якого коливання температур не є проблемою. Тому підошви з ТЕП не деформуються. Великий плюс термопласту — він повністю піддається переробленню, а отже допомагає очищувати природу.

ЕВА або етилен вінілацетат нагадує візуально спінену гуму, не деформується, володіє ефектом амортизації. Підошва з ЕВА легка та гнучка. Зазвичай використовують для літнього, спортивного взуття або для пляжних моделей.

Вибираємо правильне взуття для дитини

Кросівки Luontuu і Bouncing, босоніжки Ratas гарний приклад поєднання ТЕП і ЕВА. Підошви міцні, не піддаються деформації, але на противагу вони м’які та гнучкі. Дитина бігає й стрибає досхочу, а кросівки захищають її ніжні ступні від ушкоджень. 

Аквавзуття SujausLean і балетки Fiksu складаються з каучукової (гумової) підошви та ЕВА-устілокк, але призначені для пляжних веселощів та розваг біля води. Легко надягаються й зручні навіть без шкарпеток. Верхній шар, що дихає, швидко висихає, у результаті чого дітлахи розважаються й не відчувають дискомфорту від мокрих ніжок.

Підошви  босоніжек Bungee складаються з ЕВА, володіють відмінною стійкістю та гнучкістю. Можна спокійно після дня проведеного на пляжі, прати у машинці  з купальниками, тому що взуття не деформується та швидко сохне.

Види устілок та як їх обрати?

Устілки бувають звичайні та ортопедичні. З першими зрозуміло, а що на рахунок других? Ортопедичні устілки бувають профілактичними та лікувальними. З назви стає зрозуміло якою функцією володіє той чи інший вид устілок.

Часто батьки не задумуючись про функції устілок, з малих років починають взувати дитину у взуття з ортопедичними устілками.

Правильний вибір дитячого взуття

У всіх малюків від народження плоска стопа. З віком вона починає розвиватись й змінюватись. Необхідно дати стопі самостійно розвиватись та рости.

Усі види ортопедичних устілок має підбирати спеціаліст — ортопед. Зважаючи на розвиток та будову ніжки, вік або інші особливості дитини, лікар може виписати малюку ортопедичні устілки як профілактичні, так і лікувальні. Якщо ніжки розвиваються правильно, ортопедичні устілки не потрібні.

Саме тому все взуття від Reima зі змінними устілками Happy Fit. Лита устілка з ЕВА амортизує крок. За прохолоду та комфорт відповідає лайкова підкладка. Ще одна особливість устілки Happy Fit — система визначення розміру взуття (додатково включає 15 мм на виріст ноги, рекомендованого ортопедами).

Устілки від Reima легко знімаються й, у випадку необхідності, можуть бути заміненими на ортопедичні, підібранні індивідуально ортопедом для дитини. Тому як комфорт та радість дітей завжди на першому місці для Reima.

 

Підписка на новини та акції

Дізнавайтеся про актуальні знижки та появу нових товарів першими!

image