Чому перероблені волокна не використовуються у чистому вигляді? Та інші властивості матеріалів

В деякому одязі Reima використовуються матеріали з переробленого пластику. Це дозволяє зменшити забруднення природи та скоротити викиди вуглеводню. Так, об’єми перероблених матеріалів у фінській компанії дозволяють зменшити ці викиди на 33% у зрівнянні з первинним матеріалом. Але, на жаль, повністю використовувати тільки перероблені матеріали не вийде. 

Без шкоди якості

На сьогодні у світовій промисловості 63% тканин, що використовуються – це синтетика. 25% - бавовна, 7% - целюлоза, 5% - інші матеріали. Незважаючи на позитивний вплив на природу, використовувати тільки перероблені матеріали не вдасться. Тканини з ПЕТ не мають високого рівня зносостійкості, отже, їх не можна використовувати в усіх типах одягу. 

Перероблені матеріали в дитячому одязі

Але вже зараз увесь синтетичний утеплювач Reima на 100% складається з перероблених волокон. У активній розробці знаходяться матеріали з целюлози – Spinnova. У наступній колекції весна-літо 2022 з’являться вироби з частково рослинного поліестеру Sorana (у основі – волокна кукурудзи). 

Унікальні властивості перероблених волокон

У матеріалів з переробленого ПЕТ є свої унікальні властивості, завдяки яким вони успішно використовуються компанією Reima у речах різного типу. У колекціях бренду тканини з переробленими волокнами є у моделях верхнього одягу, речей, які можуть бути проміжним шаром, а також моделей для пляжу та активних рухів. Кожен матеріал має свої властивості:

  • Reimatec Poplin Recycled – матеріал для верхнього одягу, що на 50% складається з переробленого пластику. Має високий рівень водозахисту, витримує 25000 циклів прання. Куртки з такої тканини розраховані на температуру до 10 градусів нижче нуля. 
  • Recycled Functional Brushed – м’який еластичний матеріал, що добре відводить зайву вологу, тому одяг з ним можна використовувати у якості проміжного шару.
  • Recycled Jersey и Recycled Active Jersey – матеріали, що швидко висихають та добре відводять зайву вологу від тіла. 
  • SunProof Recycled Jersey – матеріал для пляжного одягу. Швидко сохне, еластичний, має захист від сонячних променів 50+, не утримує вологу.

Кожен матеріал бренду Reima, створений з переробленого пластику, це не тільки крок до збереження природи, але й надійний захист для дітей від негоди.