Чи безпечний для дітей пляжний трикотаж із перераблених пляшок?

Літо, сонце, море, пляж — такий розклад для гарного літнього відпочинку в уяві у багатьох. Чистий пісок для дитячих ігор та чисте море, звуки якого заспокоюють батьків.

Останні роки така пляжна картина не втілюється в реальність через забрудненість навколишнього середовища руками людини. Океани з їх морськими мешканцями страждають від тонн сміття, що викидаються щорічно у світові води. Екологи б'ють на сполох й вчені шукають виходи, як можна допомогти планеті.

Дитячий одяг з переробленого пластику

Крок на шляху до очищення, або що таке перероблений поліестер?

Як і звичайний традиційний поліестер, перероблений поліестер є штучною тканиною, яку виготовляють із синтетичних волокон. Однак замість того, щоб використовувати нові матеріали для виготовлення тканини, такі як, наприклад, нафта, при виготовленні переробленого поліестеру використовують вже той пластик, що існує. Це в основному старі ПЕТ-пляшки, які є великою проблемою забруднення на сьогодні.

Не магія, але схожа технологія

Як з пляшки може вийти тканина? На перший погляд, звучить нереально без використання магічної палички та заклинання. Проте, застосування магії не потрібно, а тільки наука.

Перероблений поліестер отримують шляхом руйнування використаного пластику на дрібні тонкі шматочки, які обробляються й у кінці перетворюються у пряжу.

Перероблення одноразового пластику суттєво знижує викиди парникових газів в порівнянні з виробництвом чистого поліестеру. Також значно знижуються витрати води, яка використовується для виробництва.

ПЕТ-пляшка проходить безліч очищень та обробок, перед тим як перетворитися в тканину. Тому на виході тканина безпечна для здоров'я, не містить шкідливих хімічних речовин та екологічна для природи.

Чи безпечний для дітей перероблений пластик?

На пляж розважатись з Reima

У колекції пляжного одягу Reima SunProof використовується матеріал джерсі, який тепер на 80 % складається з переробленого поліестеру. Тканина одягу з колекції швидко сохне та має високий рівень захисту від ультрафіолету 50+.

З чотирьох харчових ПЕТ-пляшок виходить гарний плавальний комбінезон Vesihiisi або Atlantti. У комбінезонах використовується довга напівавтоматична застібка на блискавці, яка захищає від випадкового розкриття. Малюк спокійно буде гратися як у воді, так й у піску та нічого не буде відвертати його уваги.

У створенні купальника KorfuUimaan або Tropiikki беруть участь дві ПЕТ-пляшки. На виході — гарний купальник з принтом по всій поверхні, який порадує дитину та буде екологічно безпечним.

Для тих маленьких модниць, які полюбляють роздільні купальники, Reima приготувала кілька моделей — купальники-бікіні Aallokko та Karibia.

Безпека для дітей понад усе

Reima завжди ретельно перевіряє матеріали, які використовує у виробництві дитячого одягу. Адже безпека та радість дітей завжди на першому місці.

Всі матеріали мають сертифікати OekoTex і є безпечними як для дітей, так й для навколишнього світу. Тому батьки завжди можуть бути спокійними при виборі дитячого одягу від бренду Reima. Скандинавські традиції та екологічність принесуть радість дітям і планеті.