Безкінечна історія: нові моделі з мономатеріалу

Виробництво функціонального одягу має високу ціну для екології. Зважаючи на це, з 2020 Reima особливо наполегливо працює над тим, щоб наші речі не опинялися на звалищі, а отримували друге життя. Раніше ми досягали цього за рахунок зносостійкості матеріалів, підтримуючи чудову традицію передавати дитячі куртки та комбінезони Reima у спадок наступним поколінням юних дослідників. Але сучасні технології пропонують ще краще рішення – використання мономатеріалу, який на 100% придатний до переробки після закінчення строку експлуатації. 

Дитячий верхній одяг з переробного матеріалу

Чому єдиний матеріал?

Практично будь-який текстиль можна переробити повторно, але особливість верхнього одягу, виготовленого з єдиного матеріалу, в тому, що процес перетворення на чисті полімери для нових виробів набагато легший. З демісезонного комбінезону для малюків Takaisin чи парки Uudistus потрібно лише прибрати металеву фурнітуру. До речі, усі металеві елементи дитячого одягу Reima позбавлені нікелю та гальванічного покриття, що дозволяє економити електроенергію та воду при виробництві та зменшити кількість важких металів, що потрапляють в екосистему.

Мембрана Reimatec Eco+ BS GRS, сертифікована за стандартами bluesign® та GRS, не лише підлягає вторинній переробці, а й сама на 85% складається з переробленого поліестеру (очищені пластикові пляшки та інші подрібнені відходи). При цьому, вона має високу водо- та вітронепроникність та гарні повітропровідні властивості і складає впевнену конкуренцію матеріалам з первинного поліестеру. Герметично запаяні шви довершують ці моделі з мономатеріалу і гарантують комфорт у будь-яку погоду.

Дитячі куртки-жилетки з єдиного матеріалу

Мандрівка у майбутнє

Прихильники легких курток-трансформерів тепер також можуть зробити екологічний вибір! Стьобані куртки 2-в-1 Veke та Avek зі знімними рукавами, що перетворюються на стильну жилетку, у попередньому сезоні виготовлялися з переробленого пластику, включно із підкладкою та сертифікованим утеплювачем Fellex®. Тепер вони також можуть бути повністю перероблені на полімери та отримати друге життя у вигляді одягу чи предметів побуту. Як саме це відбувається? Кожна куртка має унікальний ідентифікаційний номер, який можна зареєструвати на сайті myreima.com. Передаючи куртку наступним власникам, розкажіть їм про це та відслідковуйте шлях свого одягу від одної дитини до іншої. А коли куртка втратить привабливий вигляд (це трапиться дуже не скоро!), ми з радістю заберемо її та відправимо на переробку.

Куртки розраховані на температурний режим від +5 до -10°C, а про водовідштовхувальні властивості дбає нетоксичне біорозкладне просочення без вмісту фторвуглеців BIONIC-FINISH®ECO. Невагомі куртки, що замінюють одночасно два предмети гардеробу, чудово стають в пригоді у мінливу весняну погоду та в подорожах. Подовжений сезон носіння також допомагає зменшити споживання.

Дитячі кардигани з мономатеріалу

Не лише зовні, а й всередині

Досягнути температурного комфорту для активної дитини у демісезон в поєднанні з мембранним верхнім одягом дозволяють проміжні шари. Фліс із начісуванням на зворотній стороні – чудовий вибір, адже він утримує тепле повітря та вбирає зайву вологу. Завдяки тому, що лицьова сторона виглядає як гладенький трикотаж, такі кофти вписуються не лише у спортивний стиль. Модель дитячого кардигану Haave на блискавці з каптуром у новому сезоні має життєрадісну палітру кольорів та виготовлена з волокна Purl knit rec, що містить 50% переробленого поліестеру, і також легко переробляється. Для речей проміжного шару, що зношуються швидше, ніж верхній одяг, ця інновація є особливо актуальною.