99% бавовни Reima — органічний матеріал. Чому це важливо?

Турбота про навколишнє середовище — не просто популярний тренд серед компаній різних сфер. Це справжня філософія, що спрямована на дбайливе ставлення до природних ресурсів заради майбутнього наших дітей. 99% бавовни, яку Reima використовує у виробництві, — органічний матеріал. Чому ми приділяємо цьому питанню особливу увагу?

Дитячий одяг з натуральної органічної бавовни

Переваги органічного виробництва бавовни

Ми ставимо перед собою амбітну ціль — до 2023 року сертифікувати всю бавовну, що використовується у виробництві продукції, як 100% органічну. Сьогодні якість матеріалу сертифікована Control Union за стандартом GOTS (Global Organic Textile Standard) - глобальним стандартом органічного текстилю. 

Reima розглядає органічне виробництво бавовни як важливу складову турботи про навколишнє середовище. До його переваг відносяться:

  • Високий потенціал у захисті від глобального потепління. Дослідження терміну та особливостей експлуатації органічної бавовни демонструють, що вона економить до 92,5 млн кг вуглекислого газу протягом року. Це на 46% перевищує показники звичайної бавовни.
  • Економія енергетичних ресурсів. Згідно з аналізом терміну служби органічної бавовни, необхідний на один урожай споживання енергії на 62% нижче, ніж у звичайного бавовняного волокна.
  • Соціальна відповідальність. Безперечною перевагою сертифікованих органічних сільськогосподарських підприємств є надання фермерам сучасної матеріально-технічної бази та справедливе ставлення до співробітників.
  • Збереження характеристик ґрунту та біорізноманіття. Процес вирощування органічної бавовни обов'язково включає такий важливий етап, як детоксикація землі. Завдяки багаторазовій сівозміні поліпшується якість ґрунту і, як наслідок, його врожайність. Позитивний вплив органічного сільського господарства на властивості ґрунту підтверджується великою кількістю авторитетних профільних джерел.
  • Економія водних ресурсів. Виробництво органічної бавовни передбачає раціональне використання води та дозволяє заощадити до 91% в порівнянні зі звичайною бавовною. Для отримання 1000 кг органічного бавовняного волокна в середньому треба близько 15 000 м3 води. При цьому до 95% від необхідного обсягу водних ресурсів видобуваються з екологічних джерел. Зокрема, у виробництві активно використовується дощова вода та волога, що міститься в ґрунті.
  • Безпека. Отримання звичайної бавовни супроводжується застосуванням великої кількості хімічних засобів, що негативно впливають на навколишнє середовище та представляють потенційну загрозу для майбутніх власників виробів. У виробництві використовується до 25% від загального числа пестицидів у світі, включаючи гліфосат. Цей гербіцид класифікований Всесвітньою організацією охорони здоров'я як імовірний канцероген. Отримання органічної бавовни категорично виключає використання засобів, небезпечних для навколишнього середовища, здоров'я та життя людини.

Що таке біополірування?

Одяг Reima, що виготовлений з органічної бавовни, — дуже м'який і приємний на дотик. Досягти такого результату дозволяє процедура під назвою біополірування. Вона проводиться без використання агресивних хімічних речовин та є абсолютно безпечною для майбутніх власників.

В процесі біополірування за допомогою ферментів видаляються дрібні виступаючі кінці бавовняного волокна. Завдяки процедурі покращується гладкість і зменшується ворсистість матеріалу.

Біополірування також важливе для збереження первинного зовнішнього вигляду виробу протягом довгого часу. Оброблена тканина при активній експлуатації не кошлатиться та залишається ніжною.

Натуральна органічна бавовна в дитячому одязі

Органічна бавовна Reima — вибір дбайливих батьків

Одяг Reima виготовляється з сертифікованої органічної бавовни, вирощеної природним способом без пестицидів та гербіцидів. Ми вибрали цей соціально відповідальний шлях і піклуємося про навколишнє середовище — ґрунт, комах-опилювачів, людей. Завдяки екологічно чистому виробництву знижується ймовірність катастрофічних змін клімату, що особливо актуально для сучасного світу.

Серед популярних моделей Reima, виготовлених з органічного бавовни, — худі Puhto, штани Tarkka і Siivo. Окремо варто відзначити вироби для новонароджених — комбінезони Moomin Sovare і Moomin Trygg, боді Moomin Snyggast. Функціональні, стильні та безпечні моделі якнайкраще підійдуть для дітей будь-якого віку. Вони забезпечують підтримку оптимального мікроклімату, сухість, комфорт незалежно від погоди та відрізняються простотою в догляді.

Одяг Reima з органічної бавовни — це найкраще рішення для батьків, які піклуються про свою дитину і майбутнє світу, в якому вона має жити.